KAIZEN TESİS YÖNETİM HİZMETLERİ
Sürekli iyileştirme ve sürekli geliştirmeyi amaçlayan Japon felsefesi “Kaizen” kelime anlamı olarak Kai-Değişim, Zen-Daha iyi anlamına gelmektedir. Global iş dünyasında da yerini sıklıkla alan “Kaizen” felsefesini önümüzde bir ışık olarak kullanmamız asla tesadüf değildir. “Kaizen Yönetim Hizmetleri” olarak; mükemmele ulaşmayı hedeflediğimiz iş hayatımızda tüm ekip arkadaşlarımızla beraber sürekli daha iyisini yapmak için çalışmak ve gelişime önce kendimizden başlamak düşüncemizin temel taşıdır.
Kaizen daha iyiye ulaşmak için var olan sistemi ortadan kaldırıp, yeni bir sistem oluşturmak yerine küçük ama sürekli adımlarla uzun vadeli, standartlaşan sonuçlar elde etmeyi hedefliyor. Sonuca değil sürece odaklanan sistemde problemi kabul etmek en önemli nokta. Problemden şikayet etmek bizleri problemden kaçmaktan ve çözümden uzaklaşmaktan öteye götüremez. Problemi kabul etmek çözümün pekiştirilmesi ve bir daha gerçekleşmemesi adına çözümler üretilmesini kolaylaştıracaktır.
“Kaizen bir iyileştirme yaklaşımıdır.”
Kaizen Yönetim Hizmetleri olarak çalışma şeklimiz; var olan yönetim sistemini ortadan kaldırıp sıfırdan bir sistem oluşturmaktan oldukça uzaktadır. Bu yöntem hem en kolay hem de en maliyetli çözüm olacaktır.
Kaizen Yönetim Hizmetleri olarak ana hedefimiz; var olan sistemdeki problemleri analiz edip, daha çok çalışıp, doğru atılan adımlarla iyileştirmeler yapmak ve sizleri standart çözümlere ulaştırmak ve konforunuzu arttırmaktır.
Kaizen Yönetim ve Hizmetleri Çözümleri Neyi Kapsar?
- Toplam kalite kontrolü
- Öneri sistemi
- Toplam verimli bakım
- Müşteri yönelimi
- Kalite çemberleri
- Otomasyon
- Kalite iyileştirme
- Sıfır hata
- İşçi yönetim işbirliği
- Verimlilik iyileştirme
- Küçük grup faaliyetleri
Sürekli iyileştirme tüm çalışanların asli görevidir. Bu sebeple Kaizen prensipleriyle yönetilen bir şirkette problem herkes tarafından sahiplenilir ve asla oradan oraya yuvarlanan bir top misali ortada kalan, gözden kaçan bir konu olmaz.
Kaizen Tesis Yönetim Hizmetleri olarak planla, uygula, kontrol et ve önlem al adımlarıyla iyileşmenin hedeflerini belirleyip, hedefleri uygulayıp, hedeflerin uygulandığından, doğurduğu sonuçlardan ve kalıcılığından emin olmaktayız. Aslında kolay olmayan bir hizmetin daha da zorlaştırılmasından ziyade, onu uygulanabilir hale getirip, sorunu sistemin standardında eritmekteyiz.